Fotball- og Volleyballgruppene ble intervjuet

Postet av Frank Eilert Fossum den 1. Des 2023

I uke 47 ble Bydel Stovner rent ned av journalistspirer fra OsloMet. De hadde fått i oppgave å dekke aktuelle saker i bydelen. De var på Stovner Senter, i butikker, og de var hos Stovner SK. Artiklene ble lagt ut på OsloMets nettavis Journalen.


Sarah Nordby Skipar besøkte Stovnerhallen og volleyballen. Hun intervjuet John Walstad og Tor Simonnæs fra klubben, og  generalsekretær i Norges volleyballforbund Guro Røen. Tittelen på artikkelen er «Den store veksten i klubben skaper utfordringer». Artikkelen kan du lese HER


Jon Heli hadde lest på Stovner SKs hjemmesider og Facebook om den store jentegruppa som spiller futsal. Han kom på besøk til J12 år som spiller futsalturneringen i Nordbyen flerbrukshall. Han intervjuet trener Merit Okechukwu, lagleder Hassan Abdi og jentene. Artikkelen har han kalt «Etterspør flere treningstimer». Veldig aktuelt i forbindelse med Oslos etterslep med hensyn til anlegg, ikke minst flerbrukshaller. For å lese artikkelen følg artikkellenka.


Journaliststudentene fra OsloMet møtte de fine folka fra Stovner . . .

. . . Tor Simonnæs fra Volleygruppa og . . . 


. . . Fotballgruppas Hassan Abdi, Merit Okechukwu og noen av jentene fra futsal J12-laget


Det er hyggelig når folk utenfra legger merke til hva klubben egentlig betyr for beboerne i bydelen, og de gode prestasjonene medlemmene gjør. Men, artiklene gir også et godt bilde på utfordringene klubben har med hensyn til anlegg, og mangelen på tilstrekkelig antall frivillige som skal til for å få lagt best mulig til rette for alle våre barn og ungdommer. Etter hvert som Stovner SK har vokst med hensyn til sportene vi tilbyr, har det også blitt mange flere aktive voksne som benytter seg av tilbudene, tydeliggjort av Badmintongruppa. Flere aktiviteter og flere aktive medlemmer krever flere flater å drive sportene på, og flere trenere og flere lagledere, og en styrket administrasjon.

For å gjøre det vanskeligere for seg deltar Stovner SK i Oslo idrettskrets Nabolagsklubbkonsept. Det har som mål at «alle barn og unge skal ha muligheten til å drive idrett med venner i eget nærmiljø. Deltagelse skal ikke begrenses av familieøkonomi, etnisitet, kultur, kjønn, legning eller mangel på sportslige ferdigheter. Idrettslagets virksomhet skal understøtte frivilligheten i lokalmiljøet.»

Det vil si at klubben går utover det sportslige mandatet om å legge til rette for at medlemmene skal få et sportslig tilbud. Visst er denne aktiviteten et gode for samfunn og personer. Men medlemskapet i NABOLAGSKLUBB forplikter også et samfunnsansvar utover aktiviteten på fotballbanene og i idrettshallene.

Klubben får tilbake noe økonomisk støtte til øremerkede tiltak og praktisk støtte. Dette har bidratt til at Stovner SK har hatt anledning til å ekspandere. Og gjort at samfunnet omkring oss, ikke bare Bydel Stovner og Groruddalen, har lagt merke til hva vi holder på med.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.