Noen glimt fra variert tilbud i høstferieuka

Postet av Frank Eilert Fossum den 10. Okt 2023

Også i år hadde Stovner SK mange tilbud til dem som ønsket å være aktive i høstferieuka. Takket være gode bidragsytere og en fin gjeng med frivillige, var alt gratis. Det var lagt mest vekt på at det skulle være lek og gøy – og sosialt. Men det var også lagt inn noe trening der hvor det passet. Jentecampen hadde det største programmet med kurs fra Røde Kors og et opplegg for å bli kjent med Oslo Idrettskrets ungdomsgruppe. I tillegg hadde de et par sosiale turer til Tusenfryd og JumpYard Snø, og var med på bowlingen.

Nedenfor er det lagt ut noen bilder fra de forskjellige aktivitetene.


BADMINTON
Badminton hadde tre dager åpent på dagtid fra 10–14. I tillegg hadde de vanlige treninger på kvelden.

Sånn skal du holde racketen


High-Five


Kamera var ikke i stand til å følge smashen. Racketen ser ut som et spøkelse


Det var helt greit å runde av med litt basketball


Hurra for badminton


BASKETBALL

Basketball fikk lite dekning her. Men, de kan trøste seg med at de fikk stor interesse fra lokalavisa Akers Avis Groruddalen. Avisa stilte mannsterkt opp med journalist og fotograf Rolf E. Wulff og PR-mann Jarle Hansen.


Ting tyder på at Wulff hadde tatt i en basketball tidligere . . .


. . . men han ble geleidet fram til å utføre sitt yrke: spørre og ta bilder


Basketgutta var som vanlig riktig fotogene


BOWLING

Bowling er populært. Spillet er spennende, og omgivelsene og atmosfæren gjør at man koser seg og har det hyggelig. Det gjelder spesielt den settingen vi møttes i denne dagen. Kun gøy . . . nja, kjente litt på konkurransegenet også. Bowlinggruppa er oppe, og det skal bli spennende å se om det blir faste treningstider både i bowlinghall og eventuelt i Stovnerhallen med Bowls. Det kan blir populært som egen familieaktivitet.

Bowling er en ypperlig idrett, og ikke minst, en ypperlig sosial arena. Her følges det spent med hvordan det går med konkurrenten


. . .


Strike til badmintongruppas Ramesh


Guttelaget


Blanda lag


Det var god stemning rundt bordene. Og det er kjekt at man kan ha med seg drikke og snacks mens man følger med på hvordan de andre deltakerne spiller


Noen gjør det riktig bra, og kjenner på den deilige følelsen du får når alle ti kjeglene går ned


Kacper kan gange opp følelsen med tre, etter at han slo tre striker på rad


DANS

Det knytter seg stor interesse for dansegruppa i år. Vi fikk noen gode inntrykk av hva det kunne bli i løpet av forsesongen da vi var så heldige å ha Lea Fossan som instruktør. Dessverre for oss begynte hun på utdannelse i Danmark. Randi Flaten som er gruppeleder for Allidretten har også tatt på seg gruppelederjobben i Dansegruppa. Hun har gjort en fin jobb med å få Ballo (heter egentlig Hassan Mwachinyenzi Hassan) til å gjennomføre et langt kurs i høst med Afrodans. En av dagene fikk de plassert i høstferieuka. Og det ble moro. Det er flere som har det moro med Ballo, iallfall har han cirka en halv million følgere på TikTok etc.

Jammen dukka ikke folka fra Akers Avis Groruddalen opp også i dansesalen i Vestlihallen. Wulff nøyde seg med å gjøre jobben sin denne gang . . .


. . . Ballo fikk stå for akrobatikken


Ungene hoppet også i gang


Lav dans


Høy dans


JENTECAMPEN

Jentecampen hadde innslag av alvorlig ting som skulle gås gjennom. Tirsdag fikk de besøk av Sigrun Hammer fra Røde Kors, som gikk gjennom livredning. De fikk også lære seg bruk av hjertestarter.

Jentene hadde allerede vært gjennom første del av livredningskurset til Røde Kors. Nå var det hjerte- og lungeredning det gjaldt


Det er ganske hardt å pushe 30 ganger i raskt tempo, puste 2 ganger i pasienten, og så hive seg over 30 nye push


Hjertestarteren ble grundig gjennomgått


Jentene applauderte Sigrun for kurset


Det ble ikke så lange pausen for jentene før de skulle få rede på hva OKIs Ungdomsgruppe driver med. Her presenterer Sihan, Sigrid og Cesilie organisasjonen.


Det er viktig å bli kjent med hverandre, og føle seg trygge og komfortable sammen med dem. Teambuilding er viktig.


Så skulle de jobbe i lag. Konkurranseinstinktet fikk vi føle på


Slitsomme oppgaver førte til mye latter


Mindre sliten ble de ikke av å måte måle kreftene


Hvor mange er det egentlig plass til i en rockering?


Kjøkkentjeneste er god lagbygging


Det var ikke meningen at jentene bare skulle sitte på skolebenken i høstferien. Det var lagt opp til en tur på Tusenfryd . . .


. . . og på JumpYard SNØ


Klatrevegg


Mjuk landing i denne hinderløypa


Deltakere og instruktører var svært fornøyd med opplegget på jentecampen


ÅPEN HALL

Fredag var siste dag i rekka med høstferietiltakene. Det ble en tradisjonell åpen hall med volleyball i alle fasonger og fotball. Og det er ingenting som tyder på at dette er upopulært. Det tøyt inn med folk utover kvelden. De koste seg.

De som kom ble godt mottatt av disse. Det er litt strengt regime med hensyn til blant annet legitimasjon, alle blir registrert inn og ut


Det er mange typer volleyball . . .


. . . blant annet alminnelig volleyball


Tett på nettet . . .


. . . og tett på gulvet


Fotball er en sikker vinner


Høstferieukas aktiviteter er i mål


Det er fint å se at så mange bruker tilbudene som er lagt til rette av de frivillige. Og tilbakemeldingene til undertegnede er utelukkende positive.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.