Litt tung dag for jentene i Norway Cup

Postet av Frank Eilert Fossum den 2. Aug 2023


Dagen startet litt dramatisk for undertegnede. Jeg hadde lagt opp tid til å ta noen bilder fra Ekebergsletta før kampen begynte kl. 17.45. Men, det fikk jeg ikke gjort. Rett før bussen skulle krysse Ringveien over til Intility Arena, ble det bråstopp. Brannalarmen satte i med et forferdelig hyl, og brannslokningssystemet spydde ut pulver over motoren – også inn i bakerste del av bussen. Folket kom seg igjen etter sjokkangrepet av brannalarmen, og kom seg ut gjennom dørene.

Heldigvis gikk alt bra, så det ut til, men noen kan kanskje få varig tinitus eller nedsatt hørsel. Etter noe ventetid kom man seg videre med neste buss. Men rundturen rundt på Ekebergsletta måtte utsettes til etter kampen.


Hvorvidt det var brann eller at brannalarmen og brannslokningssystemet ble utløst av annen grunn, vet jeg ikke.


Jeg rakk akkurat å komme til taktikkpraten før kampstart


Tidligere på dagen hadde jentene spilt mot Ekholt BK fra Moss. Det ble et knepent tap 1–0. Jentene hadde noen muligheter, men greidde ikke å sette ballen i mål.

Kampen mot Nordstrand IF åpnet jevnt, men rotete. Ingen av lagene fikk til noe fotballspill. Noen muligheter var det, særlig i starten. Det skal ikke klages på innsatsen, men det var ingen flyt. Litt uvant, må man si med tanke på hvor godt Stovnerjentene har spilt tidligere.

Da det nærmet seg pause fikk imidlertid Stovner SK belønning for all løpingen, og tok ledelsen 0–1.


Avsparket er tatt


Stilig utspark fra Stovners keeper


Bare et minutt er gått da Stovner får en god mulighet, men keeper tar ballen


Nordstrand svarer. Men også Stovners keeper er på plass og gjør jobben sin


Det er stuvende fullt med folk i Nordstrands femmeter, men de greier å få ballen ut av feltet


Rett før pausen scoret Stovner, og kunne smile bredt


Pausepraten kunne den hjelpe til med å få flyt i spillet?


Andre omgang er i full fart


Stovner har fyrt av et godt skudd som sniker seg forbi stolpen


Stovner jobber iherdig i forsvar . . .


. . . men de greier ikke å forhindre denne flotte lobben over keeper og i mål. Dette var kampens store høydepunkt


Det fortjente jubel


Stovner prøvde forgjeves å få ballen inn til et seiersmål


Jentene takket for kampen


Ja, så er det bare å omstille seg til fokus på neste kamp for Stovnerjentene, som er mot KFUM-Kam Oslo Lions kl. 08.00 på bane 18EK9. Deretter skal de møte Kobotn IL 1 kl. 10.15 på bane 19EK9. KFUM og Kolbotn møttes på tirsdag og spilte uavgjort 0–0.


På grunn av uhellet med bussen, ble det en tur rundt på Ekeberg etter kampen, sammen med Jojo. Hun er fra Zimbabwe, og har jobbet hos oss i Stovner SK. Hun har kompetanse i volleyball. Men har også vært med på sommeraktivitetene, blant annet med morgen-yoga.Rejoice Munendevunyi (Jojo) er ei glad jente . . .


. . . og her poserer hun sammen med Zimbabwes fargerike flagg. Hovedgrunnen til at hun kom på Ekebergsletta var at hun litt senere på kvelden skulle treffe venner og se laget Hope Stars Football Club  fra Zimbabwe. (Kampen endte med seier 1 –2 over Askim IL i klassen G16. Senere har de slått Molde 1–2, og er klare for A-sluttspillet, og møter Store Bergan IL torsdag kveld kl. 20.00.)Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.