Innemoroa er i full gang

Postet av Frank Eilert Fossum den 7. Nov 2022


Den siste høstmåneden, november er over oss. Det betyr at uteaktivitetene Stovner SK holder på med, fotball og sandvolleyball er over. «Vinteridrettene» sine konkurranser er kommet i gang. Vi satte av søndag 6. november til å se på noe av det klubben kan tilby i løpet av vintersesongen.

Futsal har startet opp, og foregår både i Haugenstuahallen og Vestlihallen for aldersbestemte klasser. Seniorlagene spiller Bjørnholthallen. Denne søndagen stakk vi innom i Haugenstuahallen for å se våre G13 3 i kamp mot Oppegård 2. Sett med våre øyne ble det en fin kamp med de tydelige seierssifrene 9–1. I samme avdeling, avd. 01, spiller også Stovners G13 1. Stovner har mange gutter i denne klassen. Stovner G13 2 spiller i avd. 02. Etter at vi hadde gått spilte de først mot Oppegård 1, og slo dem 4–3. De spilte så mot KFUM 2, og slo dem 7–3. G13 3 som vi så, hadde før vi kom i hallen rukket å tape for Stovner G13 1, med solide 0–18. Det hadde nok vært for tidlig på morgenen. Vi opplevde iallfall ikke G13 3 som et lag som kunne kjøres over. Tvertimot de spilte godt mot Oppegård 2. Og hadde noen fine spillertyper. Både tekniske og raske.

Neste runde spilles i Haugenstuahallen søndag 20. november.


Vår mann runder sprettent to Oppegårdspillere.


Den satt i nota til Oppegård.


Stovners keeper reddet sikkert.


Volleyball var det i Stovnerhallen. Denne søndagen var det Teenvolley som sto på programmet fra morgen til kveld. Det er en sport som spilles med bare 3 spillere på hvert lag, og på en forholdsvis liten flate. Det gir plass til at i Stovnerhallen spilles det 9 kamper samtidig! Sånt blir det mye folk av, både på banen men også på tribunen. Mye folk betyr god stemning. Hektisk blir det også for arrangørene, når rundt 100 lag skal spille minst 3 kamper hver. Vi ser for oss 300 spillere + hjelpeapparat, og mange hadde med foreldre og søsken. Dette skaper stor slitasje på vaffelpressa og folka bak disken. Men, det gir også stor glede (og litt penger i kassa). Sportslig har jeg ikke oversikt over resultater, men jeg gleder meg selvfølgelig over at Stovner SK har med mange lag. Vårt paraidrettslag var også med, og møtte lag fra andre klubber. Det er god integrering å kunne føle at man er en del av aktiviteten. Spiller parallelt med alle de andre. Det koker i salen, og alle rives med i stemningen.


Teenvolley er en morsom variant av volleyball. Den gir en veldig høy berøring med ballen for spillerne. Det gir et fint grunnlag for andre arter av volleyball.


Stovner SK stilte med mange lag, og i mange farger.


Det blir noen pauser i store turneringer. Følgelig blir det anledning til sosialisering.


Basketball er ny idrett i Stovner SK. Sportsgruppa ble formelt startet på årsmøtet i 2022. Spillerne begynte å trene i Vestlihallen i fjor. Det har meldt på to lag til seriespillet 2022/2023. Det er et G15-lag og et seniorlag. Det har seget på med spillere etter at det ble kjent at klubben hadde startet treningen.

G15-laget skulle spille hjemme i sin fjerde seriekamp. Seniorlaget har spilt tre kamper, og hadde også hjemmekamp denne søndagen. Hjemmekamper betyr i Apalløkkahallen. Altså et lite stykke unna. G15 startet kampen klokka 17.00. Seniorene kl. 18.30. Kampene gikk på Apalløkka 1 B.

Før vi dro til kampen sjekka vi tabellene og resultatene til lagene. G15 hadde 3 tap, men alle var knepne, så målscoren var bare –28. Det kjedelige var selvfølgelig at motstanderen i denne kampen var Årvoll IL som var suverene på toppen. Riktignok var det flere lag som hadde vunnet alle 3 kampene, men ikke i nærheten med hensyn til målforskjellen.

Det ble som man kunne vente et synlig tap mot Årvoll for våre gutter. Men tross dette ligger vi ikke langt bak Ammerud og Nittedal. Det er mange kamper igjen. Gutta var på og gjorde en god innsats. Etter hvert som de får mer kamperfaring, kan det blir riktig bra.

Neste kamp er 13. november mot Vind Warriors på Gjøvik. Laget ligger nederst på tabellen. Her er det en mulighet til å se hva Stovnergutta er gode til.


Stovner på vei til scoring . . .


. . . sånt blir det jubel av.


Spretne karer.


Stovner SKs seniorlag har hatt en god åpning på sesongen. Det åpnet med tap 81–65 for Raumnes & Årnes. Deretter ble det seier 77–52 mot Kløfta IL White Tigers. Motstanderen nå var Oslo Pretenders SK. De lå bak oss på tabellen før kampen. Men det var bare på målforskjellen. Vi kjenner ikke så godt til spillerne på Stovner SK. Men vi har overvært noen treninger. Det har virket seriøst og godt. Vi vet at noen av disse karene har spilt på høyt nivå tidligere. 

Starten på kampen var lovende. Stovner tok tidlig en god ledelse. Men motstanderen kom ordentlig på banen, og dro innpå. Vi hadde en følelse av at vi likevel hadde kontroll på kampen. Mot slutten dro vi fra igjen, og dro til slutt i land seieren med 60–46.

Dette gjør at vi ligger på fjerde plass, og har 23+ i målscore. I den neste kampen møter klubben Haugerud borte i Haugerudhallen søndag 13. november, kl. 14.00. Haugerud ligger på plassen foran oss. Det er to poeng som skiller.

Det skal bli morsomt å følge laget framover.


De store gutta er i gang, og bivånes av Espen Myrbakken, som både er leder av Fotballgrupa og Basketgruppa i Stovner SK. (Espen sitter rett bak den orange ballen til guttungen oppe til venstre.)


Går ballen opp i kurven?


Det kan bli artig å lære litt mer om hvordan man skal fotografere basket. Det oppstår en del armer og bein-situasjoner.


Det var på tide å takke for en fin idrettssøndag.


Supporterne Jørgen og Thomas var tydelig fornøyde med avslutningen på dagen. De hadde vært i Stovnerhallen hele dagen og jobbet for at Teenvolleydagen skulle gå bra. Og synes det kunne være greit å runde av med å gjøre seg kjent med basketballen i klubben sin.


Det skal bli moro å følge opp vinteridrettene utover i sesongen. Særlig blir det spennende å se hvordan det går med badminton. Badminton ble også en egen sportsgruppe i Stovner SK på årsmøtet. De trener i Vestlihallen. Det er såpass mange spillere, har vi blitt fortalt, at de har behov for mer faste treningstimer.

Det er bare å følge med på hjemmesidene framover.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.