50-årsfeiring med menneskene i fokus

Postet av Frank Eilert Fossum den 21. Okt 2022

I 2022 har vi gjennom flere arrangementer feiret Stovner Sportsklubbs 50-årsjubileum. Men klubben er en levende organisme bestående av mennesker. Det er deres innsats for andres – og litt for egen dels  – velferd gjennom femti år vi hyller. Misforstå ikke, det er ikke bare administrasjonen vi snakker om, men deltakerne i klubbens mangesidige tilbud. Det er snakk om tusener av store og små mennesker, som gjennom sin aktivitet på baner og i haller, har vært gode forbilder for vårt lokalsamfunn.

Vi anbefaler at du titter litt i Stovner SK klubbhåndbok. Der er de mye nyttig å finne. Du finner den i menyen under knappen «OM OSS». Vi siterer et par vesentlige ting:

Visjonen
«Stolt og samla, sammen skaper vi glede – minner for livet»
Dette er drømmen vår og et bilde av den fremtiden vi ønsker for klubben. Visjonen forteller hvorfor folk er med og gjør en innsats for akkurat vår klubb.   

Visjonen inneholder to viktige begreper:
«Møte mellom mennesker»:
For oss betyr det at klubben skal være en sosial arena og en naturlig møteplass for alle i klubbens nærmiljø.

«Idrettsglede livet ut»:
For oss betyr det at klubben skal bygge en kultur som skaper idrettsglede og får medlemmene til å ønske å bli i klubben over lang tid. Her skal det skapes minner for livet.

Stovner SKs virksomhetsidé:
Stovner Sportsklubb er en breddeklubb som gjennom idrettsaktiviteter og samarbeid med lokale organisasjoner skaper positive opplevelser, trygghet og gode holdninger for alle i Stovner bydel.
Det er denne ideen klubben vår i all hovedsak skal arbeide med. Virksomhetsideen definerer hva som er det spesielle eller unike med vår klubb og de aktivitetene vi har valgt. Den forteller hva vi tilbyr som gjør at folk foretrekker oss i stedet for andre klubber.

Hvis klubben skal drives effektivt og med gode sportslige tilbud må det også være fasiliteter hvor aktivitetene kan drives, baner og haller. Og ikke minst må det være gode trenere, støtteapparat rundt lag og enkeltsportsutøvere, og klubbhus med kontor og sosiale møteplasser. Når det gjelder klubbhus, er vi så heldige at vi har to stykker, et på Rommensletta, og et på Jesperud. Det siste er vårt hovedbøle, som er motivet for jubileumsemblemet. Der hadde vi også mottakelsen bildene nedenfor er fra. 

Mottakelsen skulle vare i halvannen time. Gjestene fikk alkoholfritt boblevann og to korte innlegg før man hogg inn på jubileumskaka og nøt den med kaffe og/eller mineralvann. 

Innleggene var det Arthur Luneng og Norvald Mo som sto for. Arthur med et historisk tilbakeblikk på klubbhuset og dets tilblivelse. Det ble litt om sprenging og sånt, men han hadde hovedfokuset på menneskene som gjorde dugnaden. Og Norvald, ja han skulle snakke om menneskene, Idretten sin betydning i lokalsamfunnet.


Stovner tok imot gjestene med strålende sol og stor aktivitet på Jesperudjordet.


Inne var det dekket og pyntet.


Et bord dekket med grunnlag for mimring. 


Festsalen.


Dugnadsgjengen Solberg, Myrhol og Heggelund hadde gjort en god jobb før, åsså etterpå.


Blant de første som kom var Norvald Mo, Jens Helgebostad og Tore Ludt. Norvald har lang tilslutning til klubben. Jens var sentral i komitéen som utredet sammenslåingen av Vestli IL og Rommen SK. Han har vært bydelsdirektør i Bydel Stovner. Tore er SV-politiker i Stovner bydelsutvalg.


Lasse Johannessen og Rashid Nawaz. De to AP-politikerne hadde sikkert mye å snakke om. Lasse har vært en drivkraft i Vestli IL i mange år, blant annet som styreleder. Rashid er byrådsleder i Bydel Stovner, og ivrig opptatt av idrett.


Heisann, her er det en svær gjeng benket til. Muligens fordi de trodde det var sterkere saker i glassene. De er kanskje vant til at det står en bayer ved settekassene (og en akevitt bak). Fra Akers Avis Groruddalen møtte Hjalmar Kielland jr., Øystein Kielland, Kay Grue Thorsen, Rolf E. Wulff og Jarle Hansen. Gjengen har gjort en formidabel jobb for oss i år. Ikke bare med jubileet, men også sommeraktivitetene og andre prosjekter vi har holdt på med.


Elisabeth Myrhol og Svein Sikle styrte.


Arthur Luneng styrte selv, og hele forsamlingen fulgte med . . .


. . .


. . .


Arthur avsluttet med å varme opp. . .


. . . Oldermannskoret


Fortjente blomster og klem.


Jens Stoltenberg mente det var Norvald Mo som under en regjeringskrise midt på 90-tallet styrte Norge. Det vi vet er at han kom inn som leder i Rommen SK og styrte med fast hånd klubben i riktig retning. Det ble lagt merke til, og han ble hentet til å lede Oslo Idrettskrets. Så når han her snakket om idrettens betydning i samfunnet, var det med betydelig tyngde.


Velfortjente blomster og klem også til Norvald.


Oslo Idrettskrets var representert med generalsekretær
Magne Brekke, som også fikk blomster og klem.


Kissma Kamara er Stovner SKs mest brukte «potet»; han er overalt.
Men akkurat her er han på vegne av sin arbeidsgiver Tokerud skole.
Som fikk blomster og stor takk for godt samarbeide med klubben
i mange år.


Og her er en som virkelig fortjener blomster.
Hans Jørgen Nilsen var med og stifte Vestli IL 19. oktober 1972.


Rashid Nawaz er Bydel Stovners øverste sjef, byrådsleder.
Bydelen har sine utfordringer, men den har innsett at idretten er viktig
for helse og trivsel, og ikke minst som integreringsarena.
Disse blomstene og klemmen var absolutt på sin plass.

Vi må fortelle at Bydel Stovner var først ute med ansatt idrettskonsulent.
Bydelen var også først ute med et Idrettens samarbeidsutvalg (ISU).
Blomsteroverrekker Elisabeth Myrhol var den første lederen av ISU.
Svein Sikle som er Stovner SKs nesteleder er nåværende leder av ISU.


Endelig, ikke fordi innledningen egentlig var lang, så var det likevel godt å kunne gyve løs på kakene og kaffen.


Nummer to fra venstre er en virkelig veteran i idrettslivet på Stovner. Per Arne Bjerkli flyttet til Haugenstua i 1968. Meldte seg inn i Tokerud IL, som 5 år etter gikk inn i Stovnerkameratene IL, som ble splittet i 1989. Fotballgruppa ble til Stovnerkameratene Ballklubb, som i 1997 slo seg sammen med Smedstua IL og ble til Rommen SK. Per Arne var et kjent fjes i bydelen i egenskap av postmester på Haugenstua postkontor. De som ikke vet hva et postkontor var, kan slå opp i leksikon eller Google.


Så er vi over i de gode samtalenes tid . . .


. . .


. . .


. . . her ved Oldermannsbordet er det mange gode minner


Rashid tok mikrofonen, og kom med noen gode ord, blomster og gavesjekk til Stovner SK. Hjertelig takk.


Bjarte Myrhol hadde tatt seg tid til å komme til gamleklubben i anledning jubileet. Hans eventyrlige håndballreise fra Vestli og Stovner til å bli kåret til verdens beste strekspiller i 2017 viser at det går an. Han ble også kåret til Årets forbilde på idrettsgallaen. Virkelig en verdig vinner av blomster og klem fra Jorunn Heggelund på vegne av Stovner SK.


Legendene Arthur Luneng, Bjarte Myrhol, Hans Jørgen Nilsen


Slabberaset er over . . . men minnene har vi.


Akers Avis Groruddalen kommandert alle ut til fellesbilde. Det kan være et godt symbol på hva vi driver med, folk; og ikke minst en synliggjøring av Stovner SKs visjon:

«Stolt og samla, sammen skaper vi glede – minner for livet»


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.