Frisk åpning på uke 26

Postet av Frank Eilert Fossum den 27. Jun 2022

Byråd for kultur, idrett og frivillighet Omar Gamal, og generalsekretær i Oslo idrettskrets Magne Brekke ville gjerne komme nærmere innpå det 9 uker lange, fullpakkede sommeraktivitetsprogrammet til Stovner SK. Det var blitt gjort en avtale med John Walstad i Stovner Sportsklubb, hovedleder for sommeraktivitetene, og sjef for volleyballgruppa, om at de skulle komme mandag 27. juni, kl. 10.45. Temperaturen var god. Yr fortalte at det ikke var nedbør de neste 90 minuttene. Tordenvær skulle det iallfall ikke bli før ved 16-tida. Men, 30 minutter etterpå brøt Tor med Hammeren avtalen med Yr, heiv Mjølner og utløste en kjempegnist som førte til et gigantisk brak. Og så bøtta regnet ned! Det ble en forholdsvis hastig oppløsning av folkegruppen som hadde samlet seg i Fossumparken ved Stovner Senteret. Noen for å delta på aktivitetene, noen for å veilede dem, og altså noen for å få informasjon om tiltaket. Noen dro igjen, og resten dro inn i Stovnerhallen, som ligger 100 meter fra parken. 

Heldigvis hadde det blitt tid til noen gode samtaler om tiltaket. John fortalte om hvordan det var organisert, med ham som hovedansvarlig for sommeraktivitetene, og Liin og Kissma som ansvarlige for å gjennomføre tiltakene i de forskjellige arenaene hvor de foregår. Det ble også tid til en prat med ungene som brukte de forskjellige volleyballaktivitetene i Fossumparken.

Både byråden og OIKs generalsekretær ble litt imponert over hvordan vi ved hjelp av sommeraktivitetene har kunnet gi sommerjobb til omtrent 50 ungdommer. Og hvordan Stovner SK ved  hjelp av dette tiltaket arbeider for å bygge klubbtilhørighet for innbyggerne i bydelen. Vi tror også at de var fornøyde med å høre hvordan vi brukte midlene kommunen hadde bevilget og OIK hadde formidlet til oss. Stovner SK arbeider med på å lage møtesteder som er gode og trygge å henge i.

Tor med Hammern hadde muligens drukket litt for mye mjød i helga, og derfor glemt avtalen med Yr når han avbrøt vår sammenkomst. Omar og Magne kom seg inn i bilene og dro. Deltakerne og instruktørene, og Akers Avis Groruddalen sin medarbeider Ørjan Brage, ble med til Stovnerhallen. Der fikk han en grundig samtale med John; det får vi sikkert lese om i avisa. De andre fikk se på treninga til landslaget i Volleyball for damer. Og de fikk saft og frukt.

Alt i alt en minneverdig dag.


En god prat med byråd og OIK og ungdomsgruppa som skal følge opp sommerjobbene . . .

. . . og representanter for klubben. Ørjan fra Akers Avis Groruddalen hørte nøye etter


Det ble så vidt tid til å ta en befaring . . .

. . . og snakke med brukerne og instruktørene

Tommel opp

Så kom regnet . . .

. . . noen syntes det var gøy

Det var likevel mest fornuftig å komme seg vekk fra den åpne plassen i tordenværet . . .

. . . bare reklamen ble igjen


En ting kan vi si: Det blir aldri kjedelig på Stovner SKs sommerarrangementer!

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.