Knepent tap for Grei, men likevel en lovende seriestart

Postet av Frank Eilert Fossum den 18. Apr 2024

Grei startet serien oppskriftsmessig med seier 2–1 over Lokomotiv Oslo 2 i første serierunde. Men det var ikke helt overbevisende mot et lag som er dømt til nederste del av tabellen. Loket satte inn første mål på straffe. Grei fikk ikke noe mål før Loket hjalp dem med et selvmål, og litt senere med å lage ei straffe.

Stovner møtte Grorud 2 på bortebane. De var litt rausere med målene i og med kampen endte 5–5. Sikkert moro for publikum, men trenerne fikk antagelig noen grå hår, i hvert fall noe å tenke på. Sånn er oppstarten på fotballsesongen. Uvissheten skaper uro hos nervene til både aktører og tilskuere.

Før kampen Stovner SK – SF Grei ble det spilt seriekamp mellom Stovner SK og Frigg 2 i serien for G15. Det ble en neglebitende affære hvor Stovner trakk det lengste strået 3–2. Det ble kjempet hardt og det ble lagt til tid. Kampen var satt opp med marginal avstand til neste kamp på banen. Det førte til en rotete og hastverksfylt overgang i kampen for å avslutte før lyset gikk kvart over ti.

. . . som sagt, dårlig tid for å få startet kampen

Ayoub setter spillet igang

Åpningsminuttene – og et stykke ut over dem – var hektiske. Mye løping og jakt på ballen. Det førte til at ballen byttet eier omtrent ved hvert andre trekk. Jeg kunne ikke se at det var noen plan. Vi opplevde at Grei tok med seg ballen fra midt på egen banehalvdel, passerte midtstreken og sleivet i vei et skudd fra førti meter . . . meningsløst.

I denne hektiske/nervøse fasen kunne det synes som Stovner SK hadde et lite overtak, uten at det betydde noen farligheter. Etter hvert roet spillet seg, og Grei ble førende. De greide å spille seg til flere angrep. Fikk noen cornere og frispark. Men første omgang fadet ut målløst.

Bror utfordrer Greis forsvar

Simen i luftduell

Grei har fått med seg mange menn opp i straffefeltet. Nikken tok Igor

Det ble en pangstart på andre omgang. Allerede etter fem minutter satt dagens først mål. Stovners nyervervelse Bror Karsten Videsjorden Dyrnes har fått drakt 9, og han takket med å lage 1–0 til Stovner. Grei kom seg etter sjokket, jobbet seg inn på Stovners banehalvdel, og la press på Stovner. Selv om stovnergutta kjempet energisk, og Igor hadde en kjemperedning, sprakk nullen da det sto igjen drøye ti minutter av kampen. I det nittiende minutt satte Grei to mål og fastsatte seieren til 1–3. Surt for oss med de to siste målene. Men det var ikke noe å si på seieren.

Stovner hadde også sine muligheter, men ballen glir forbi

Bror stormer fram og fanger ballen . . .

. . . og setter 1–0. Det blir det gledesscener av. Bror er det store forventninger til i angrep. Han kommer fra Skjetten som spiller i 3. divisjon Norsk Tipping-Ligaen. Det er lovende at han viser seg fram allerede i sin andre seriekamp

Grei setter et veldig press på Stovner

Selv om seieren til Grei synes klar på overtid, viste stovnergutta at de ikke ville gi seg. (Dessverre er det slik at lyset på banen er for dårlig for kameraet sent på kvelden, derfor valgte vi en fargerik gjengivelse à la Munch for å vise energien i spillerne.)

Ifølge Stovner SKs trener Kjell Sverre Hansen Wold har ikke treningen i vinter vært optimal. Forholdsvis mange treningskamper har blitt avlyst og det har vært en del skader og fravær. Men spillerne er positive og gleder seg over at sesongen er ordentlig igang. Det som var veldig positivt i denne kampen var guttas innsats, og vilje til å fighte tøft – ble nok slitne av presset mot slutten, men ville ikke gi seg.

Den neste kampen er borte mot Follo 2 på Ski kunstgress tirsdag 23. april kl. 20.15. Follo 2 tapte sin første kamp mot Lambertseter 2–3. Den andre kampen vant de 0–3 over Lokomotiv Oslo 2.