Stovner fortsetter å gå veien til Valhall

Postet av Frank Eilert Fossum den 28. Aug 2023

Det er alltid moro med Oslomesterskapet. Vi har gjort det ganske bra, så bra at vi i 2018 ble Oslomestere etter finalekamp mot Holmlia. Ifjor ble vi slått ut av Holmlia i semifinalen, etter at vi hadde vunnet kvartfinalen mot OSI A (spiller i 5. div.). Nå har vi slått ut OSI D (spiller i 9. div.), i 3. runde. I kvartfinalen er det sjanse for at vi igjen møter Holmlia! Og sånn går nå dagan.

Når 4. divisjon blir satt opp mot 9. divisjon, kan det synes som rått parti, og det kan være naturlig at 4. divisjon prøver seg med flere spillere som ikke vanligvis stiller i førstelleveren. Men vi har sett i de første seriekampene etter sommerferien at Stovnergutta trenger mer kamptrening. Derfor ble jeg glad når jeg så lagoppstillingen, det var ganske få A-spillere som manglet.

Ser ut som det er både mentale og fysiske forberedelser før kampstart

Bryter kapteinene håndbak eller ønsker de hverandre lykke til?

OSI har tatt avsparket

Ikke overraskende var det Stovner som hadde det meste av spillet, som i hovedsak var på OSIs banehalvdel, med press på mål. Og det gikk bare 10 minutter før Sohaib satte Stovners første mål.

Det var vanskelig å beskrive kampen. Stovner prøvde å spille, men OSI var veldig flinke til å plage oss. I og med kampen i stor grad foregikk på en banehalvdel, var det vanskelig å få til annet enn å slåss mann mot mann. Omkring 25 minutter hadde gått da OSI hadde det første skuddet mot mål. De hadde også et forsøk fra 40 meter, eller sånn.

Vi fikk en corner straks etter, og den endte i mål satt inn av Sohaib, 2–0.

Sohaib får satt ballen inn mellom keeper og stanga

Kasper og Igor har god kontroll på OSIs angrepsforsøk. Det er ikke fotografens feil at bildet er kornete, men det bøtta ned, og med litt lang avstand fanget kamera opp veggen av regndråper

Sola kom tilbake, og så at kampen på OSIs banehalvdel var i gang

Stovner med corner. Ballen setter Sohaib inn for annen gang

OSI har spilt seg fram til en god sjanse, men Igor reddet

OSI hadde kommet litt med i kampen. Men de greidde ikke å stå imot da Elias bare 6 minutter etter Sohaibs andre mål satte inn mål nummer 3. Vi fikk en resultatløs corner rett etter.

Kasper dro på seg et gult kort, og ga OSI en mulighet når de fikk frispark fra 30 meter. Men det ble ikke noe ut av det. 40 minutter var passert da OSI satte opp et godt angrep som endte med et innkast som ga litt uro i straffefeltet, men ble avklart av Igor.

Vi fikk en corner som OSI brøyt og kontret, men det ble ikke noe resultat. På litt overtid fikk de en lettvint mulighet som ga redusering til 3–1.

Elias har satt inn 3–0

OSI setter et frispark over . . .

. . . men kan her juble over redusering på overtid

Vi åpnet annen omgang med godt press. Men spillet jevnet seg litt ut. Etter hvert ble de kanskje slitne. I alle fall ble det mer jubel blant spillerne hver gang de greide å måke unna ballen lengst mulig ut av banen. Det ble også ropt «Hææærlig!».

25 minutter av omgangen hadde gått da vi endelig fikk en uttelling igjen. Nå var det Jossef som satte inn 4–1. Vi fulgte opp med en corner rett etter.

OSI svarte med et godt angrep, og avsluttet med et skudd.

Dommeren har blåst igang annen omgang

Stovner satte et godt press fra begynnelsen

OSI har kommet opp i vårt forsvarsområde, men reservekeeper Giorge Vivaldo Sardinha har god kontroll

Jossef med et godt skudd setter inn 4–1

Med omtrent 10 minutter igjen av kampen var det ikke vanskelig å se at bevegelsen i Stovner var blitt mye bedre. I løpet av 5 minutter satte de uimotståelig inn 3 fine mål. Først ved Isaac, så Ace, før Jossef var frampå og satte det sjuende målet.

Det ble tungt for OSI når Stovner storspilte i 10 minutter, og brukte 5 minutter på å lage 3 mål

OSI hadde god moral, og ga ikke opp selv om målene rant inn mot slutten. Her prøver de, men Giorge viser lovende målmannstakter

OBS!

Kampen mot Kolbotn er utsatt til fredag 15. september.

Forhåpentligvis kan de taktene laget viste mot slutten av kampen overføres til tirsdag 29. august. Da er det bortekamp på Sofiemyr kl. 20.15 mot Kolbotn. Kolbotn har slitt i den siste tida. Så langt i sesongen har de bare en seier og to uavgjorte kamper. Seieren kom i forrige runde, da slo de bunnkameraten Oslojuvelene 0–1.

Det er ikke til å underslå, lag som Kolbotn må vi slå. Vi slår dem ikke hvis vi tror de er dårlige, og vi kan bade oss til seier. På den annen side, vi kan heller ikke jobbe frenetisk, det binder oss. Spill god fotball, ha det gøy, da blir det ekstra gøy i garderoben etterpå!

Også hjelper det godt for nattesøvnen til supporterne.