Spillemessig opptur i siste Norway Cup-kamp

Postet av Frank Eilert Fossum den 5. Aug 2023

Underveis i de seks kampene jentene spilte i Norway Cup var det gode eksempler på hva jentene kan av fotball. Dessverre var det flere av spillerne som ikke kunne være med i Norway Cup. Det gjorde at det var få spillere på innbytterbenken, og det ble stor belastning på dem som var der. Dessuten var noen av de beste spillerne på laget blant dem som ikke kunne delta.

Etter en litt tung åpning på den siste dagen for J12 9er med et nederlag for KFUM, hadde jentene fått næring og hvile.

De hadde en mye bedre start på kampen. Var mer oppmerksomme og «på». Mot spillets gang var det likevel Kolbotn som etter seks minutter satte inn 1–0 på en heldig kontring. Stovner hadde flere muligheter, og seks minutter etter Kolbotns mål, utlignet de.

Vi startet best også i andre omgang – og Kolbotn lagde mål nummer to! Vi skyter i stolpen, og Kolbotn lagde mål nummer tre! Flaks er en god del av fotballspillet, og det var ikke Stovner som hadde flaksen på sin side i denne kampen. Det endte med 3–1 til Kolbotn.

Nedenfor er det noen bilder fra kampen.

Hassan preparerer spillerne før kampen mot Kolbotn

Den siste kampen settes i gang

Energisk innkast

Mot alle odds satte Kolbotn inn 1–0

Stovner med frispark

En mulighet for Stovner som ikke ga noe resultat . . .

Så var det slutt for Norway Cup-eventyret for denne gang

Disse folka har vært i sving for Jenter 12 år i Norway Cup 2023. Lagbildet er fra kampen mot Kjelsås.
Liggende foran: Afnaan (keeper)
Andre rad fra venstre: Binta, Enise, Catthy, Sumay
Tredje rad fra venstre: Hassan (lagleder), Zahra, Dina, Harman, Kisha, Hawa Paula (trener), Maryam, Merit (trener)

Jeg så fire av seks kamper. Og med de forutsetningene de hadde til denne turneringen, var jeg imponert over hvordan jentene kjempet hele tiden, og fikk til en avslutningskamp de kan være stolte av.

Jentelagene Stovner har i klassen 11- og 12-åringer, har jeg sett i en del kamper både inne på vinterstid og ute. Og det er ei talentfull gruppe. Lagleder Hassan og trenerne Merit og Hawa Paula har lagt ned mye og godt arbeide. Vi får håpe klubben legger til rette for at dette blir varige lag, grunnlag for juniorlag og kanskje et damelag.

Takk for noen fine fotballtimer på Ekebergsletta!