Kortreist, morsom og variert vinterferie

Postet av Frank Eilert Fossum den 1. Mar 2022

Inkluderingsuka er over. Det ble ei lang uke, 10 dager fra fredag 18. til søndag 27. februar. 10 innholdsrike dager i regi av Stovner SK i Stovnerhallen, Haugenstuahallen og Vestlihallen. Klubben har tidligere hatt vinterferieaktiviteter for barn og unge. Denne gangen ville klubben gi tydeligere beskjed om at også andre enn funksjonsfriske unger, kunne ha glede av å komme å få et innblikk i idrettsmiljøet. Ja, faktisk delta aktivt. Klubben har erfaring med paraidrett, har tilbud en gang i uka med variert program. Volleyball, fotball, leker. 60+ har vi god kontakt med gjennom året. Og ikke minst fotballens Old Boys, hvor 48+ er svært aktive. Vinterferieuka ble kalt inkluderingsuka for å markere at vi ville nå disse gruppene. Det ble laget en timeplan for hele uka, slik at folk kunne se når det var noe de hadde interesse av å se eller være deltakere i.

Stovnerhallen med sin sentrale beliggenhet, ble et naturlig midtpunkt for de fleste aktivitetene. Haugenstuahallen ble viet til fotball/futsal, og Vestlihallen ble brukt til å introdusere basketball. Basketball vil på årsmøtet 2022 bli foreslått å bli en sport i Stovner SK. Treningstider får de i Vestlihallen. Også badminton, hvor vi allerede har et treningstilbud til barn og voksne, vil bli foreslått opptatt i klubben.


Familielørdagens hinderløype


De tre siste dagene startet med Åpen hall på fredag. Det er en populær sammenkomst som har blitt en tradisjon. Barn og unge strømmer til. Fredagen i vinterferien var intet unntak. I løpet av kvelden var omtrent 80 stykker innom. Undertegnede var ikke der, men ble meddelt at stemningen var god.

Lørdag var lagt opp til å være en familielørdag. Ønsket var at ikke bare barna skulle være med på aktivitetene, men at også deres familier skulle stikke innom og få en opplevelse sammen med dem. Familiemedlemmene kunne delta i aktivitetene, eller bare glede seg over å se sine barn utfolde seg. 

Dessverre ble det ikke sånn. Det kom mange unger, som hadde en trivelig dag, men familiemedlemmene uteble. Opplegget var godt, så det må evalueres for å finne ut hva som ikke fungerte. Umiddelbart vil man tenke at innholdet ikke var godt nok annonsert, og at det ikke var gjort lang nok tid i forveien. Men, det aller viktigste var at deltakerne hadde en fin dag.

Etter familielørdagen var det invitert til yoga for 60+. Der kom det noen få.


Volleyball på familielørdag. Jentene i bakgrunnen brukte mye tid på å bla i papir . . . neppe lekser


I volleyball kan du bruke hvilken som helst kroppsdel å slå med, hender, føtter, hode


Er det mulig å få ballen opp i taket . . . vi prøver


Hallen fylles opp . . .


. . . Lekene kan begynne

 

For å holde en viss orden på alle ungene, og være til hjelp der det trengs, er det nødvendig å ha en gjeng med frivillige som trår til. Disse tre får representere alle dem som har stått på i hele den lange uka for å få gjennomført opplegget.


For aller siste gang denne vinterferieuka rigges utstyret opp . . .


. . . og banen må testes


Det er Smashing søndag, men det går fint an å varme opp med skjeneplatene


Men, det kan være greit å varme opp med ballene før du begynner å smashe i volleyball og bordtennis


Dagens første bordtennismatch starter


Det har ikke bare vært fysisk aktivitet, men også pauser for å fylle på brenselslagrene, og ha en skravlestund


Fotballgjengen i Haugenstuahallen jubler for ei fin uke, og ønsker velkommen tilbake ved en senere anledning.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.