«Eia var man (som) barn igjen» . . .

Postet av Frank Eilert Fossum den 12. Jan 2022

Neida, vi har ikke fått noen aldersdepresjon. Men i samvær med Stovner SKs allidrettsgjeng i Vestlihallen får man lyst til å hive seg hemningsløst ut i leken. Løpe og hoppe i kaskader av latter og hyl. Vi har vett nok til å la være når vi kjenner på en litt stiv rygg og et slitt kne – og vi vil ikke snakke om kondisen. Men det er en opptur for ens egen livsglede bare å oppleve ungenes lek.

På denne første allidrettsdagen i 2022 møtte det få barn i førskoleseksjonen. Mens skolebarn fra 1.–3. klasse, var det mange av. De ble delt i to grupper etter en oppvarmingsrunde. Denne gang en ballseksjon og en seksjon med hinderløype og apparatøvelser. Da var det full fart i en time som gikk altfor fort. Hvor tar de energien fra?

Det kan man også spørre om når det gjelder instruktørene. De leder an i morogalskapen, samtidig som de skal ha et øye på alt som skjer. Unger i klatretau og ribbevegg, trampoline og balansegang på bom. Men det går bra, de er erfarne. Allidrettgruppas leder, Randi Flaten, har holdt på med dette i atten år. De fire unge medinstruktørene er også erfarne. Faktisk vært deltakere på allidretten selv, og blitt hekta, fant seg ikke ordentlig i at de måtte slutte for alltid når de overskred aldersgrensa. Derfor grep de anledningen til å bli instruktører når den bød seg!

Selv om det meste er moro og lek, og ungene storkoser seg, så skjer det at noen snubler, eller at det blir en kollisjon når det lekes hauk og due. Og for noen som er med for aller første gang, kan det virke litt skummelt når det herjes og skrikes fra mange ukjente. Da er det godt å kunne holde i hånda til en trygg instruktør, og bli trøstet. Det tar ikke lange tida før man lar seg friste av leken, og hiver seg uti igjen, og kan vinke til mamma som sitter oppe på galleriet og følger med.


Stovner SK fikk i 2021 støtte fra OBOS Jubel. Noe av pengene skulle brukes på medlemmene til en oppmerksomhet og takk for at de hadde holdt ut gjennom pandemien. Vært tålmodige med varierende regler for trening og konkurranser. Styret mente det burde være noe som kunne brukes, og ikke bare støve ned i en skuff. Det ble laget et krus, en refleks og en kulepenn med klubbens logo. I utgangspunktet hadde gruppene tenkt å dele ut gavene på avslutningssammenkomsten før jul. Men disse ble avlyst på grunn av pandemien.

Randi, allidrettens gruppeleder, fant at det var en god anledning å dele ut gavene ved oppstarten av det nye året. Så når første aktivitetsdagen var gjort unna, satt hun klar til å dele ut til ungene. Gavene ble mottatt med store smil.

Denne karen var med på Allidretten for første gang, så i tillegg til krus, refleks og kulepenn, fikk han klubbens ettertraktede T-trøye


Hun her hadde T-trøye fra tidligere, og satte stor pris på de andre tingene hun fikk


Skikkelig god kjemi mellom instruktøren Christian og den blide jenta

Alle syntes det hadde vært en fin dag!Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.