Endelig fotballkamper hjemme på Rommensletta

Postet av Frank Eilert Fossum den 9. Mai 2023

Stovner SKs kaptein Eric Wekem Yogtiba ønsket Majorstuen FKs kaptein Håkon Laaveg Mjell velkommen til Rommensletta. Kapteinene og dommergjengen ønsket "Lykke til" med kampen.

Det har blitt lite fotballkikking på undertegnede siden i fjor. Men vi fikk jo med oss at seniorene har spilt flere lovende treningskamper i løpet av vinteren. Følgelig så vi fram til sesongstart for A-laget 11. april. Baneforholdene på Rommensletta egnet seg mer for grenen "skøyteløp med overvann". A-laget har gjennomført kun en hel kamp, borte mot Holmlia. Resultatet ble tap 4–3. Sterkt det borte mot et godt lag. A-laget har spilt ytterligere en kamp, borte mot Lokomotiv Oslo. Den ble imidlertid avbrutt litt ut i annen omgang.

Slik ble det at vi startet med B-laget i seriesesongen 2023. Mange av spillerne på B-laget har spilt kamper for A-laget. B-laget hadde spilt to kamper borte før de møtte Majorstuen FK på Rommensletta. Resultatene i de to kampene var tap 7–2 mot Oslo City og tap 5–3 for Gui. Bemerkelsesverdig mange mål.

Vi møtte opp på Rommensletta 6. mai, kl 12.00. Og, som ventet var det mange spillere på lista med A-lagserfaring.

Det så ut til å være en avslappet stemning på ressursbenken. Men de var nok litt spente de òg.

Det tok bare noen sekunder etter avspark før Majorstuens keeper måtte feie unna for et godt stovnerangrep.

Stovner går rett fra avspark til et godt angrep som Majorstuens keeper får ryddet unna. Etter noen minutter er det Majorstuen som kommer til vår sekstenmeter, og feier i vei et skudd som Kaihaan strekker seg etter, og slår til corner. En corner Majorstuen ikke brukte godt nok. Stovner svarer med å spille seg til en corner. Også den resultatløs. Etter 13 minutter bygger Stovner opp et godt angrep på deres venstre side. Det ender i et godt innlegg som Max setter sikkert i mål til 1–0.

Nå går det litt fram og tilbake. Majorstuen får både et frispark og en corner uten resultat. Drøyt 20 minutter er passert da vi gjør en tabbe i forsvaret. Heldigvis berger vi oss. Men, får ikke ryddet ordentlig unna. Og det ender med at vi lager et straffespark. Dermed står det 1–1.

Kaihaan gjør en god redning, og slår ballen til corner

Et godt angrep fra Stovners venstre side gjør at Max kan sette inn ledermålet

Det måtte et straffespark til for at Kaihaan måtte kapitulere, og lagene er like langt

Hirsi fyrer løs

Majorstuen lurer inn deres fjerde mål

I løpet av noen minutter har vi et godt skudd og to cornere. Irriterende nok ikke noe resultat. Tvertom, det blir Majorstuen som kommer helt ned langs vår venstre side og helt inn til mål, og lurer inn deres andre mål. 5 minuttere senere setter de altfor lett inn det tredje målet. Minuttet etter renner det fjerde målet inn. Vi greier ikke tette igjen. Men det hjelper litt at vi presser mot slutten av omgangen og setter inn en redusering til 2–4. Får til ytterligere skudd, og avslutter med en resultatløs corner.

Vi avslutter omgangen med noen gode sjanser

Annen omgang startet jevnt, men vi var mer på Majorstuens halvdel enn de var på vår. Og vi hadde et par skudd.

Etter 13 minutter fikk Majorstuen en corner. Ballen blir hold i spill utenfor vår sekstenmeter. Vi fikk ikke avklart, og de sette inn sitt femte mål.

Ti minutter senere var Stovner på hugget. Satte inn et spillemål og ble rett etter tildelt et straffespark. Og det sto 4–5. Men, det hjalp ikke at vi scoret mål. I løpet av de siste 15 minuttene satte de inn mål 6 og 7. Oppgjøret endte 4–7.