Grei vant generalprøven – Stovner kommer sterkere tilbake på premieren!

Postet av Frank Eilert Fossum den 22. Mar 2023

Årets første offisielle fotballkamp var lokaloppgjøret mellom Stovner SK og SF Grei om hvilket lag som skulle gå videre i forsøkene på å komme til første runde i Norgesmesterskapet. Kampen hadde en likhet med å gå på Camp Nou og se Barcelona mot Real Madrid, den begynte mitt på svarte natta. Og med tanke på at det var en cup-kamp som skulle avgjøres, var det fare for hardt spill, drøying av tid, ekstraomganger og straffesparkkonkurranse – og derav følgende fare for at siste bussen hjem hadde gått.

Stovner har spilt flere lovende treningskamper i vinter, og prøvd en del spillere. Det var spennende å se den første lagoppstillingen. Den inneholdt flest godt kjente navn, hvorav mange med lang fartstid.

Greis mannskap har vi ikke noe kontroll på. Etter nedrykket ifjor har de fått ny trener, Faisal Dahir. Han har vært trener for Holmlia. I 2022 spilte han kamper for Grei, og har tidligere spilt for Grorud og Lyn. Faisal Dahir har med seg et kontinuitetsbærende trenerteam, Rune Sundborg og Thomas Sørflaten.

Det første sparket på ballen i den første ordentlige kampen.

Kampen startet med godt initiativ av Stovner. Allerede etter 2 minutter var de frampå med en god mulighet. Det ble fulgt opp med en stadig tilstedeværelse rundt Greis sekstenmeter. Grei var ikke mye inne på vår banehalvdel. Men etter et kvarter kom de  helt fram til vår høyre målstolpe uten å få ballen i mål.

Stovner trillet litt ball, og Grei virket avventende. Det tok likevel litt tid før vi brøt ordentlig igjennom. Etter 20 minutter satt omsider ballen flott i mål – og ble annullert for offside.

Da halvtimen ble passert spilte vi oss til en corner. Innlegget stanget Rassab Iqbal inn til 1–0. Resten av omgangen hadde vi full kontroll.

Tidlig besøk i Greis femmeter.

Grei med frispark.

Rassab Iqbal fikk hodet på ballen og satte inn 1–0 . . .

. . . til stor glede for Stovnerspillerne.

Grei prøvde seg, men ble godt pakka inn.

Annen omgang begynte med et Stovnerangrep helt ned til dørlinja, men ballen gled over. Presset fortsatte. Vi ble avblåst for offside. Men fikk kjapt tak i ballen, dessverre gled også den utenfor mål.

Etter 5 minutters spill fikk Grei en corner uten resultat. Stovner kopierte Grei, og fikk en like resultatløs corner. Det ble en lang periode med fram og tilbake. Men etterhvert fikk Grei ha ballen mer. Det endte med et solid mål til Grei etter 20 minutter.

Kampen fortsatte i Hawaii-stil fram til Erlend etter 35 minutter fikk et rødt kort. Vi fikk vansker med å komme ut av egen banehalvdel. Dog fikk vi en god mulighet da Kasper ble felt drøyt 20 meter fra mål.

Men 1–1 ble stående som resultat etter normal tid.

Stovner åpnet annen omgang med et par forsøk på mål, men ballen gled utenfor.

Elias ble innblandet i en brytekamp om ballen.

Det gjensto 25 minutter av kampen da Grei kunne slippe gleden løs etter å ha scoret en flott utligning 1–1.

Stovner fikk et par anledninger til å overta ledelsen igjen, men det ble uavgjort . . .

. . . og det var bare å forberede seg på ekstraomganger.

I 1. ekstraomgang dominerte Grei. Stovner fikk grep om ballen mot slutten av omgangen, uten å lykkes.

2. ekstraomgang startet Grei med et skudd rett utenfor. Vi rev til oss ballen og satte et skudd utenfor. Nå ble det Hawaii-fotball igjen. Mot slutten av den siste ekstraomgangen presset Stovner kraftig. Men ballen ville ikke i mål.

Grei prøver . . .

. . . og Stovner prøver uten resultat . . .

. . . det var bare å stille opp til straffesparkkonkurranse.

Igor hadde en spektakulær redning hvor han liggende fikk slengt beinet i været og hindret målet. Men her hadde han ingen sjanse til å ta ballen før den satt i nota. Grei gikk videre til 2. kvalikrunde med sifrene 5–6.

(Hvis du vil se hele sekvensen med straffesparkkonkurranse anbefaler jeg at du går inn på Marius Helgås gode fotballblogg: https://bombaball.blogspot.com/
Marius har en personlig tilnærmelse til fotballkamper, som gjør at du opplever kampen og atmosfæren mer som en tilskuer enn som leser av et referat. Men han er jo referent og.)

Ja, Grei vant denne cup-kampen, som også var en generalprøve på seriestarten for våre lag!
Vi spiller i samme avdeling i 4. divisjon, avd. 2, og møter hverandre i åpningskampen