Nok en seier. Denne gang i OBOS Cup

Postet av Frank Eilert Fossum den 13. Sep 2022

Med den femte strake seieren på rad avanserte Stovner SK til semifinalen i OBOS Cup (Oslomesterskapet).

Oslo Studentenes Idrettslag (OSI) spiller i 5. divisjon. Og de er ingen kasteball. Ligger på 5. plass. De startet årets sesong med noen brakseire i de fire første kampene, blant annet 9–0 over Stabæk 3. Det har jevnet seg litt ut. Tabellen viser at de har 9 seire, 2 uavgjorte og 4 tap. De slo Bjørndal i forrige runde i OBOS Cup.

Kjør . . .

. . . og vi kjørte over dem. To minutter tok det før Sohaib satte inn 1–0

OSI rakk et angrep . . .

. . . før de måtte inn i nettet og hente ut Stovners andre mål, satt inn av Carl etter 7 minutter

OSIs keeper har en god redning på et frispark . . .

. . . han tok også solid grep om ballen etter den påfølgende corneren

Tenåringen Rassab ruver høyt i forsvaret vårt

Det er flere unge spillere som gjør det bra på Stovner om dagen. Elias er her i spissen for Aldrin t.h., Erlend t.v., og Igor i mål. Det hele overvåkes av rutinerte Eyubb

OSI øynet nok et håp da de bare et par minutter før slutt på første omgang satte inn en redusering

Kampen åpnet ganske forrykende. Og selv om Stovner hurtig fikk overtak, var ikke OSI uten muligheter. De fikk en corner på grunn av en feilvurdering av Igor. Rett etter Stovners andre mål hadde de en ball i stolpen. Spillemessig var Stovner best, med god kontroll. Etter hvert ble vi oppmerksomme på at det var litt personlige variasjoner. Folk var ikke oppmerksomme nok på situasjoner hvor vi kunne brukt farta vår for å få kontroll over ballen, i stedet for å jage/slåss for den etterpå. Likevel var det langt mellom OSIs gode sjanser.

Halvtimen passerte med nok en feilvurdering i vårt forsvar. Det førte til en dobbeltcorner og et innkast for OSI. Omtrent ti minutter senere skjedde det vi var litt redde for, OSI kunne sette inn redusering til 2–1. Da var det få minutter igjen til pause.

Stovner åpnet offensivt i annen omgang

Annen omgang startet med dobbeltcorner til Stovner. Deretter var vi mye inne på OSIs banehalvdel. Og jeg kom helt ut av tellinga på cornere.

Atten minutter hadde gått da gutta satte inn en fryktelig kanonade mot OSIs mål. Det var en følge av et veldig godt angrep på vår høyre side. Men det manglet noe på effektiviteten. Heldigvis ble vi stående på OSIs banehalvdel, og fikk nok en corner etter passerte 20 minutter. Den fikk Fabio hodet på, og satte inn 3–1.

Fabio har nikket inn Stovners tredje mål

Stovner har et sterkt og spretten tungt skyts å sette inn når forsvarerne Kasper og Rassab, og midtbanespilleren Fabio, kan assistere Yaz

Yaz fastsetter sluttresultatet til 4–1

Full kontroll for Stovner i resten av kampen. Bortsett fra en glipp, etter en halvtimes spill i annen omgang som førte til en mulighet for OSI, ventet vi bare på flere mål fra Stovner. Og det kom da Yaz etter et flott gjennomspill greit kunne sette inn 4–1.

Det har vært en lettelse i de siste par kampene å kunne se at det sitter stadig flere på reservebenken. De siste kampene har kommet tett som hagl, og i en travel serieinnspurt, kanskje også et par kamper i OBOS Cup, trengs det friske bein. Og muligheter for eventuelt å variere spillet.

Semifinalene i OBOS Cup er ikke satt opp ennå. De resterende tre kampene i kvartfinalene spilles lørdag 17. september.