Fire seire på rad!

Postet av Frank Eilert Fossum den 7. Sep 2022

Stovner SKs A-lag har lagt bak seg en vanskelig periode. Og det grunnet en håpløs situasjon med hensyn til sykdom og skader. I tillegg må det understrekes at gutta er amatører, og jobber for livets opphold av annet enn fotball. Det er ikke alltid man kan stille til trening og kamper. Dette førte til få på trening, og få på reservebenken. Alt lå til rette for en sesong hvor vi skulle kjempe i toppen – og vi lå på toppen før vi sakte ség nedover tabellen.

At det ikke gikk verre må skyldes at spillerne er av så god kvalitet som vi håpet og trodde før seriestart. Og vi har kanskje sett at kvaliteten, og ikke minst erfaringen til trenerne, har vært årsaken til at tabell-situasjonen ikke ble enda verre før det snudde.

Og vi tror virkelig at det har snudd. Spillerne er på vei tilbake fra sine skader. I løpet av noen dager har det også kommet tre nye, unge spillere utenfra. Og ikke minst, flere av våre egenproduserte juniorer har fått prøve seg på A-nivået.

Et håndfast tegn på at det har snudd, er at laget har vunnet 4 kamper på rad: Tre seriekamper og en kamp i OBOS Cup (Oslomesterskapet). Seriekampene endte slik: Stovner – Rilindja 2–0, Lyn 1896 – Stovner 2–3, Stovner – Nesodden 2–1. OBOS Cup-kampen var i 3. runde mot Sagene med resultat 11–0. Dermed er laget klare for kvartfinalen hvor de møter OSI.

Hei, hei! Vi er klare for annen omgang

Roy, Bjørnar og Ivan var spent på hvordan det kom til å ende

Dette med å starte med annen omgang har seg slik at undertegnede kom fra klubbhuset på Jesperud etter et langt, men nyttig møte i klubbens Arbeidsutvalg. Så hvordan kampbildet hadde vært vet jeg ikke. Men fakta var at Stovner ledet 1–0 etter et godt angrep på vår høyre side, som endte vakkert i mål av Yaz.

Annen omgang er i gang. Her ryddes det unna i vårt forsvar etter et Nesoddenangrep

Junioren Elias har trådt tydelig fram i de siste kampene

Carl, helt til høyre, har satt inn 2–0

Vi forsvarte oss godt

Målet i annen omgang kom allerede etter  fem minutter. Nesodden prøvde å sette press på oss. Men vi forsvarte oss godt. På forhånd hadde det vært en klar formening om at Nesodden kom vi mest sannsynlig til å slå. De fikk sin første seier i serien i forrige runde, ved å slå Veitvet 4–2. Noe som sikkert ga selvtilliten et løft. Nesodden var bedre enn sitt rykte. Men det var Stovner som hadde mest av spillet, og initiativet i kampens annen omgang. 2–0-ledelsen syntes sterk. Likevel var vi ikke helt overbevist om at ikke noe kunne skje. Jammen var det det som hendte. Etter en halv times spill satte Nesodden inn reduseringen til 2–1.

Stovner SK med aktivt angrepsspill. Gutta hoppet, nikket og bukket i kampen om å få ballen i mål. På tross av innsatsen lykkes de ikke her

Med et kvarter igjen å spille viste Stovner at de var i stand til å stå i mot, slik at Nesodden ikke skulle komme ajour. Vi lykkes stort sett i å holde ballen på deres banehalvdel. Det ble litt baluba mot slutten ved en skadesituasjon med Fabio hvor Nesodden mistet fokus på oppgaven med å gå for utligning, og heller ville protestere.

Vi var fortsatt aktive i angrep, og viste at vi hadde krefter til å stå hele kampen ut. Og sånn ble det full pott i den fjerde kampen på rad!

Takk for kampen!

Super-supporteren var selvfølgelig fornøyd, og avsluttet kampen høylydt . . .

Kampene kommer tett. Allerede søndag 11. september spilles kvartfinalen i OBOS Cup mot OSI (Oslostudentenes Idrettslag). Kampen går på Rommensletta klokka 14.00. Vi har gode minner fra tidligere seire i OBOS Cup. Finalen og seieren i 2018 da vi slo Holmlia 4–3 var spektakulær. En gjentakelse kunne være en flott gave fra A-laget til klubben i jubileumsåret!

Kun to dager etter møtet med OSI skal gutta ut i kamp mot Veitvet. Stovner vant det første oppgjøret dem i mellom på Veitvetbanen i mai med 0–2. Veitvet har ikke hatt noen god sesong. De ligger nest sist, bare ett poeng for Nesodden. De tapte den siste kampen 1–6 for Holmlia. Stovner bør ha gode sjanser til gevinst i oppgjøret mot Veitvet på Rommensletta tirsdag 13. september, kl. 20.15.

Den neste kampen blir antagelig verre: Borte mot avdelingsleder Ullern 2, tirsdag 20. september.

Eller, blir den det . . . kanskje det er verdt å ta seg en tur og se om vi kan gnage oss inn mot toppen . . . det står igjen syv kamper og 21 poeng å spille om . . .