Det går ikke an å kjefte seg til seier

Postet av Frank Eilert Fossum den 9. Jun 2022

Dommerne hadde en hyggelig oppvarming og . . .

. . . praten var trivelig og humøret godt. Alt lå til rette for en god og spennende opplevelse

Christiania BK lå litt bak Stovner SK på tabellen før kampen. De hadde slått Lyn 2 og Nesodden i de to siste kampene før de kom til Rommensletta. Det så altså ut til at de var på god kurs. Stovner hadde tapt sin siste kamp mot Ullern 2, som dermed rykket opp i ledelsen i avdelingen. Undertegnede kjente ikke noe til Cristiania BK, men hadde hørt at det var et godt teknisk lag. Stovner hadde vist at de var et godt lag, og hadde ledet avdelingen til de gikk på tapet mot Ullern 2. Utgangspunktet var altså det beste for å få en god kamp mellom jevnsterke lag.

Kampen startet lovende, nesten litt spektakulært ved at Stovner allerede etter 3 minutter satte inn kampens første mål. Straks etter ble det blåst et frispark for Stovner. Det ble noen protester, og dommeren gjorde om sin avgjørelse etter en konferanse med linjedommer. Forholdsvis sjelden å se.

Etter 6 minutter fikk Christiania en corner, som ikke ga noe resultat.

Det kom et par dommeravgjørelser som gjorde det litt hett på banen. Ganske straks spilte Christiania seg til en ny resultatløs corner. Stovner går rett i angrep. Mikael blir stoppet. Mer uro på banen, og nå var lagenes benker med på «uroen».

25 minutter er spilt da Christiania kommer i angrep. Det avsluttes med et godt skudd, som Igor redder til corner.

3 minutter senere er de der igjen, og denne gang utligner de til 1–1.

Christiania BK setter spillet i gang

Yaz scorer allerede etter 3 minutter

Det smakte godt på benken hos Stovner

Erlend er en stødig kar, med stor arbeidskapasitet og en god fot

En annen Stovnerforsvarer som har imponert er den 19 år gamle keeperen Igor . . .

. . . men her han ingen sjanse på redde skuddet som førte til utligning 1–1

Hos Christiania sto bokstavelig talt jubelen i taket

Det har ikke vært noen stor kamp fra Stovners side, men de har hatt grep om spillet. Men, nå ser det ut til at Christiania har blitt kvitt noen startnerver. I alle fall får de vist fram litt av enkeltspillernes teknikk.

Stovner slo tilbake etter målet, og spilte seg til en corner. Den reddes.

Thanu felles. Det blir masse baluba. Men spillet går videre mot pause. Igor får et par anledninger til å vise seg fram før pausesignalet går.

Første omgang har vært preget av mye støy. Hver gang dommeren har blåst for en forseelse har det vært protester og kjefting fra spillerne. Når dommeren ikke har blåst har det vært protester og kjefting fra spillerne.

Fra benkene har det vært klaget på linjedommeren fordi han ikke har hørt at det har blitt bedt om bytte, og at han har dømt feil.

Men all balubaen til tross så har det ikke blitt delt ut mer en et gult kort i første omgang.

Stovner jaktet sitt andre mål

Stadige avbrudd på grunn av møtevirksomheten

I pausen kunne vi glede oss over at Osama er på vei tilbake etter sin langvarige skade. Nå var han pauseunderholdning

Annen omgangs første minutter var ikke spesielt gode. Et dårlig tatt frispark fra Stovner fanges opp av Christiania. De angriper, men Igor rydder opp.

Etter litt tid begynner spillet å normalisere seg. Det beveger seg fra mål til mål. Uten at det blir noe mål.

Mikail blir tatt på hjørnet av Christianias sekstenmeter. Det blir et helvetes leven, med kjefting og skriking. Frisparket blir tatt, men uten tellende resultat.

I det 32. minutt gir et godt Stovnerangrep Carl Emil muligheten til å nikke inn et herlig mål. Stovner er i ledelsen 2–1.

Brassespark er alltid populært, selv om det ikke blir tellende resultat . . .

. . . men her jubler Carl Emil for tellende resultat, Stovners andre scoring. Det var et herlig nikk

På sidelinja var det ikke noen herlig stemning hos Christiania. Stovner beit seg i leppa og holdt igjen

På banen var det helt pinlige tilstander, nærmest en «polsk riksdag»

Dommerne oppsummerer . . .

. . . det endte med rødt kort til Christianias trener . . .

. . . da gikk lyset!

Da automatikken skrudde av lyset kl. 22.15 sto det mange minutter igjen av kampen, som skulle vært ferdig kl. 22.00. Det er greit at sommernettene er lange og lyse, men det egner seg ikke til å spille fotball, eller sparke får vi si i dette tilfellet.

I første omgang ble det delt ut 1 gult kort. I løpet av annen omgang ble det delt ut 1 kort etter 10 minutter. Fra det 82. minutt til kampen var slutt langt på overtid ble det delt ut 10 kort.

I en sånn kamp som dette må dommerne ta sin store del av utviklingen i kampen. De greide ikke å vise den nødvendige autoritet fra starten av ved at de ikke skar igjennom all kjeftingen, men prøvde å prate med. De skal ikke ha skylda for at spillerne ikke hadde troa på at de kunne vinne kampen ved å spille den fotballen de tidligere har vist at de kan, men at frykten for å tape gjorde at de kunne mase seg til en seier.

Spillerne bør legge merke til at de 3 scoringene som kom i kampen var gode skudd etter godt spill! Ikke etter at noen hadde lirt av seg et barnslig "fuck you".

Vi avslutter med en merkelig tilfeldighet: Dette bildet tok Trond i samme sekund som jeg tok et bilde fra andre siden av banen. Se åpningsbildet på artikkelen.

Sånn herlig fotball vil vi se i kampene framover. Det skal være høy temperatur, mann-mot-mann, innsats og vilje, framvisning av god teknikk, og smarte trekk, god coaching. Det fører til seier.

Neste kamp for Stovners A-lag er også hjemme. Det er 2. runde i OBOS Cup. Der møter vi BI  Athletic. Kampen spilles på Rommensletta søndag 12. juni, kl. 20.15. BI  Athletic spiller i 10. div., avd. 2. De ligger på 4. plass.

Neste seriekamp er borte på Marienlyst mot Fagerborg. Tirsdag 14. juni, kl. 20.15. Fagerborg ligger på 5. plass, 3 poeng bak oss. De vant knepne 1–2 over Nesodden, som ligger sist med 0 poeng.