4. div., avd. 02, blir en thriller!

Postet av Frank Eilert Fossum den 25. Mai 2022

I forhåndsannonseringa av toppoppgjøret mellom Stovner SK og Ullern IF 2 nevnte vi at det var en mulighet for at noen (les Stovner SK) kunne stikke av allerede nå. Men slik gikk det ikke. Resultatene gjorde tvert imot, nå er det tett som bare fy.

Undertegnede rakk ikke fram til kampstart før til annen omgang på grunn av annen aktivitet i klubben. Forholdene var preget av regn, yr, regn, noen vindkast innimellom. Uansett så det ut til at Ivan og Jorunn hadde det koselig under paraplyene.

Annen omgang er i gang

På vei til annen omgang, kom det fykende en guttunge mot meg og ropte i farta: Det står en–en!

Fint, tenkte jeg, det er jo toppoppgjøret i avdelingen, så det er naturlig at det er jevnt. Framme på banen ble jeg oppdatert litt på første omgang. Essensen av omgangen var at Stovner hadde åpnet best, og at det hadde jevnet seg ut etter hvert. Kasper hadde scoret etter 8 minutter. Ullern hadde også fått et mål, slik at stillingen var 1–1 ved pause.

Annen omgang startet i godt tempo. Spillemessig var det jevnt, men Stovner hadde flest støt framover. I et av sine få angrep fikk Ullern straffespark etter 10 minutter. De fulgte opp med et skudd som gikk til en resultatløs corner.

Stovner var litt hissigere, og det ble en del løpeballer for Kevin og Yaz. Men hverken de eller de andre Stovnerspillerne fant veien til nettmaskene. Nærmest var nok Yaz som kom langs venstre side, skrådde inn mot mål, og satte et godt skudd, men det var innenfor keeperens rekkevidde.

Det oppsto en straffesituasjon innenfor Stovners sekstenmeter . . .

. . . og Ullern gikk opp i ledelse 1–2

Fortsatt var det Stovner som hadde de fleste løpene mot motstanderens mål. Her er det Kevin som tester Ullerns gode kaptein og keeper . . .

. . . her kommer Yaz inn fra andre sida, og tester keeperen derfra . . .

. . . men, dessverre for oss, Terje Kirsebom besto testene

Stovner fortsatte presset. De fikk et innkast ved cornerflagget. Så en corner fra motsatt side, så tilbake til andre siden igjen, hvor de fikk et frispark. Trykket var stort, men Ullern forsvarte seg godt. Og så skjedde det igjen. På et sjeldent angrep helt opp til Stovners mål, satte de et skudd i mål, og gikk opp i ledelse 1–3.

Stovner presset stort . . .

. . . og Ullern følte trykket

Ullern har kommet seg gjennom det høyt pressende Stovner, og øker sin ledelse

Da Ullern økte sin ledelse var det gått 38 minutter av annen omgang. Det begynte å bli knapt med tid for å ta igjen de to målene for Stovner. Men de kjempet på, og Ullern forsvarte seg. Det ble litt hektisk og hett. Så det ble klart at det kom til å bli lagt til noe tid.

Og så, to minutter før ordinær tid løp ut, ble Yaz tatt ned i Ullerns femmeter. Den påfølgende straffa satte Kasper sikkert i mål. Stillingen var 2–3. Og det forble den. For selv om dommeren hadde lagt til 5–6 minutter greide ikke Stovner å sette inn et utligningsmål, uansett hvor mye de sleit. Det var litt surt å tape denne kampen med tanke på hvor nære seier vi var gang på gang.

Det var ingen tvil om at den delen av kampen jeg hadde sett, var et toppoppgjør verdig. Tempoet var godt, innsatsen likeså. Spillet var fint, det var gøy å være på kamp! Og jeg oppfatter det som svært lovende for Stovners del, hvis bare selvsikkerheten blir høy nok for de som skal avslutte angrepene.

Stovner fikk straffe, og en konsentrert Kasper legger ballen til rette . . .

. . . og ballen settes sikkert i mål

Stovner arbeidet iherdig i de siste minuttene i håp om å få en utligning. Men Ullerns spillere red stormen av

Som det framgår av tabellen nedenfor, er avdelingen blitt veldig tett i toppen. Alle topplagene vant sine kamper, med unntak av Stovner. Det førte til at vi datt fra første til fjerdeplass.

Neste kamp for vår del, er mot Årvoll på Årvoll kunstgress, tirsdag 31. mai, kl. 20.15. Altså et nytt toppoppgjør. Årvoll slo Nesodden 1–5 på Berger. Uten at det sier så mye. Nesodden står uten poeng etter å ha tapt alle sine kamper.

Det er 5 kamper og 15 poeng å kjempe om for før sommerferien. En sommerferie som kommer til å bli lang, 7 uker.